Roland-Garros - Mertens wil in derde ronde haar wil opleggen aan Sevastova

Roland-Garros - Mertens wil in derde ronde haar wil opleggen aan Sevastova

Om net als vorig jaar de achtste finales van Roland-Garros te bereiken, moet Elise Mertens (WTA-20) vrijdag op court Suzanne-Lenglen voorbij de Letse Anastasija Sevastova (WTA-12) zien te geraken. "Ik schat mijn kansen in op fiftyfifty", blikte de Limburgse donderdag vooruit op haar derde ronde in Parijs. Belgiës beste tennisspeelster staat nog maar voor de tweede keer tegenover Sevastova, die in 2018 de halve finales van het US Open haalde. Op het gras van Mallorca ging de Limburgse twee jaar geleden onderuit in drie sets. Hoewel de 29-jarige Letse op gravel opgeleid werd en vorig jaar het toernooi van Boekarest op haar naam schreef, geraakte Sevastova nooit verder dan de derde ronde aan de Porte d'Auteuil.

"Ik voel dat mijn kansen fiftyfifty zijn. Maar daarvoor moet ik wel mijn gebruikelijke niveau halen. Alles is mogelijk in het vrouwentennis. Iedereen is aan elkaar gewaagd", aldus Mertens. "Sevastova speelt gevarieerd tennis. Ik zal haar mijn spel moeten opleggen. Ik wil vooral schitteren in een grandslamtoernooi, dus ik hoop dat het een mooie match wordt."

Donderdag kende Mertens alvast de perfecte voorbereiding in het dubbelspel. Aan de zijde van Aryna Sabalenka plaatste onze landgenote zich voor de tweede ronde. Mertens put vooral plezier uit haar dubbelwedstrijden. "Het is ook nog eens de perfecte training voor de opslag en de return, twee slagen die in het moderne tennis heel belangrijk zijn. Dat zal ook zo zijn tegen Sevastova."

bron: Belga