Roland Garros - Elise Mertens boekte "mooiste overwinning van carrière"

Roland Garros - Elise Mertens boekte "mooiste overwinning van carrière"

Elise Mertens (WTA-60) won haar eerste wedstrijd op een Grand Slam. "Daarom is het waarschijnlijk wel de mooiste zege in mijn carrière tot nu toe", stelde de 21-jarige Limburgse. In de eerste ronde van Roland Garros versloeg ze de Australische Daria Gavrilova (WTA-24) met 7-6 (7/4), 1-6 en 6-4. "Ik heb er geen woorden voor, het is ongelooflijk", reageerde Mertens. "Ik had dit niet durven dromen. Drie weken terug verloor ik immers nog een match tegen Gavrilova (6-2, 6-1 in Rabat). Maar hier voelde ik me echt goed. Ik heb alles gegeven en speelde mijn beste tennis."

"In de tweede set speelde zij heel goed, maar ik heb de batterijen weer kunnen opladen. Ik heb geprobeerd mijn eerste opslag beter te gebruiken en ben agressiever gaan spelen. Bij een 3-4 achterstand in de derde set ben ik nog meer in het offensief gegaan en dat heeft geloond. Ik ben heel gelukkig nu."

Woensdag staat Mertens tegenover Richel Hogenkamp (WTA-105). Die Nederlandse kwalificatiespeler schakelde de Servische Jelena Jankovic (WTA-63), een voormalige nummer een van de wereld, met 6-2 en 7-5 uit. "Ik ken haar niet heel goed. Het wordt afwachten", zegt Mertens. "Ik heb geen idee wat ik ervan moet verwachten. Ze heeft de kwalificaties overleefd en zal dus sowieso wel in vorm zijn. Voor mij maakt het niet uit hoe hoog de ranking van mijn tegenstandster is. Vandaag was voor mij een mijlpaal, maar uiteraard zal ik in mijn volgende wedstrijden net zo goed tot het uiterste gaan."

bron: Belga