"Rol van 007 gaat in nieuwe James Bond-film naar een vrouw"

"Rol van 007 gaat in nieuwe James Bond-film naar een vrouw"

In de loop der jaren werd de rol van James Bond gespeeld door kleppers als Sean Connery, Roger Moore, Timothy Dalton en Daniel Craig. De makers van de nieuwe Bond-film, waarvan de opnames moeizaam verlopen, gooien het nu over een andere boeg. 007 is ditmaal een zwarte vrouw.

De cast van 'Bond 25' met Daniel Craig (vierde van rechts) en de nieuwe 007 Lashana Lynch (tweede van rechts).

Volgens de Britse krant The Daily Mail zal Lashana Lynch (van Captain Marvel) de rol van de geheime agent op zich nemen. Voor de duidelijkheid: het nieuwe personage neemt zijn geheime agent-nummer over, wanneer Bond de geheime dienst verlaat. Daniel Craig speelt zijn rol als James Bond in de nieuwe film voor het laatst.

Toekomst James Bond onzeker

Volgens een bron is Bond onder de indruk van zijn vervanger. "Bond voelt zich aangetrokken tot de nieuwe vrouwelijke 007", aldus een bron aan Daily Mail. "Hij probeert zijn gebruikelijke versiertrucs, maar is stomverbaasd wanneer die niet werken op de briljante, jonge zwarte vrouw."

Dezelfde bron laat weten dat de term 'Bond girls' officieel is afgeschaft. "Er is ons verteld dat we ze vanaf nu moeten aanspreken met 'Bond women'." Of er na deze film nog een nieuwe James Bond verschijnt, is nog niet duidelijk.