Rokers zijn aantrekkelijker voor onenightstands

Rokers zijn aantrekkelijker voor onenightstands

Mannen die omringd zijn door de rook van hun sigaret en een glas whisky in de hand hebben, worden door vrouwen vaker gezien als verleidelijk omdat ze de allures hebben van een 'bad boy'. Dat besluit Eveline Vincke, communicatiewetenschapper van de Universiteit Gent, in een studie die gepubliceerd is in Evolutionary Psychology Journal.

Voor haar onderzoek vroeg Vincke aan 239 Belgische vrouwen tussen 17 en 30 jaar om een kort profiel voor te lezen van een man, waarin onder meer beschreven werd hoeveel ze roken en drinken. Achteraf moesten de vrouwen een vragenlijst invullen over de mannen en moesten ze aangeven of ze akkoord waren met een aantal stellingen als "seks zonder liefde is oké". Tot slot moesten de vrouwen ook oordelen of het gedrag van de mannen riskant is en of hij in aanmerking komt voor een onenightstand of een langere relatie.

Onze landgenote ontdekte dat vrouwen mannen die roken en drinken aantrekkelijker vinden en hen sneller beschouwen als scharrel. Vooral het alcoholgebruik blijkt een belangrijke rol te spelen.

Losbandige mannen

In het tweede deel van het onderzoek kregen 171 mannen een spervuur van vragen. De antwoorden bevestigen de resultaten van het eerste deel: mannen die meer roken en drinken zijn meer seksueel ongeremd. Vooral rokers zijn ook meer op zoek naar kortetermijnrelaties dan niet-rokers.

Foto Pexels