Roger Federer wordt 10e op ATP-ranking, David Goffin blijft 11e

Roger Federer wordt 10e op ATP-ranking, David Goffin blijft 11e

Kersvers Australian Open-winnaar Roger Federer wipt op de nieuwe ATP-ranking van de zeventiende naar de tiende stek. De Zwitser haalde het gisteren in de finale in vijf sets van de Spanjaard Rafael Nadal, die drie plaatsen winst boekt en zesde wordt. David Goffin behoudt ondanks een knappe kwartfinale Down Under zijn elfde stek. Voor Federer was het al zijn vijfde eindwinst in Australië en zijn achttiende grandslamzege. Dankzij zijn topprestatie maakt hij een mooie sprong in het klassement en wordt hij opnieuw tiende. Andy Murray blijft ondanks zijn vroege uitschakeling op één en breidt zijn voorsprong op eerste achtervolger Novak Djokovic zelfs uit. De Serviër had de Australian Open vorig jaar gewonnen en ging er nu al uit in de tweede ronde, wat hem een pak punten kostte. Het verschil tussen de nummers één en twee bedraagt 1715 punten.

De Zwitser Stan Wawrinka, goed voor een halvefinaleplaats in Melbourne, doet haasje-over met Milos Raonic en wordt derde. Verliezend finalist Nadal springt van negen naar zes, de Fransman Gaël Monfils maakt de omgekeerde beweging.

David Goffin blijft ondanks zijn kwartfinale elfde, hij had alleen in de top tien gekomen als Nadal het toernooi zou gewonnen hebben. De Luikenaar krijgt er wel 180 punten bij, het verschil met nummer tien Federer is wel nog 330 punten. Steve Darcis, goed voor een derde ronde in Australië, gaat dertien plaatsen vooruit en wordt 58e, Ruben Bemelmans wipt van 159 naar 141. Met Arthur De Greef (143e, -1), Kimmer Coppejans (186e, -3) en Joris De Loore (191e, -7) staan er nog drie landgenoten in de top-200.

bron: Belga