Rode Kruis Vlaanderen lanceert oproep voor financiële hulp na aardbeving Italië

Rode Kruis Vlaanderen lanceert oproep voor financiële hulp na aardbeving Italië

Het Rode Kruis Vlaanderen gaat de slachtoffers steunen van de aardbeving die zich voordeed in het centrum van Italië. De medische hulporganisatie roept de mensen daarom op om een financiële bijdrage te leveren. Mensen kunnen het Rode Kruis steunen door geld te storten op het rekeningnummer BE53 0000 0000 5353, met de vermelding "aardbeving Italië". "In principe zal dat geld volledig worden doorgestort naar het Rode Kruis in Italië. Zij zullen dan zelf kunnen beslissen hoe de middelen worden gebruikt. Het kan dan bijvoorbeeld worden ingezet voor het plaatsen van tenten en het voorzien van medische kits", zo zegt An Luyten, woordvoerster van het Rode Kruis Vlaanderen.

Een andere mogelijkheid is dat het Rode Kruis Vlaanderen de vraag krijgt om hulp te bieden bij het opsporen van vermiste familieleden. "Wanneer dat gebeurt, dan zal ons geld daarvoor worden ingezet. Maar voorlopig hebben we die vraag nog niet gekregen."

De aardbeving in het centrum van Italië heeft al zeker aan 247 mensen gekost. "Maar er zijn ook 2.500 mensen die geen dak meer boven hun hoofd hebben. De nood is dus hoog", benadrukt Luyten.

Momenteel zet het Italiaanse Rode Kruis op de plaats van de ramp al 426 hulpverleners en vrijwilligers, 109 medici en 2 mobiele keukens in.

bron: Belga