Rode Duivels zijn bijna voltallig

Rode Duivels zijn bijna voltallig

Die laatste twee hebben deze week nog clubverplichtingen. Denayer speelt morgenavond de finale van de Turkse beker met Galatasaray, terwijl Carrasco zaterdag aantreedt in de Champions League-finale tussen Atletico en Real Madrid. Alle andere internationals zijn ondertussen van de partij in Lausanne, waar de nationale ploeg zich klaarstoomt voor een oefenwedstrijd tegen Zwitserland. Gisteren werkten ze twee gesloten trainingen af, afgeschermd van pottenkijkers allerhande.

Volle ziekenboeg

De ziekenboeg is voorlopig wel nog altijd goed gevuld. Met Thomas Meunier, Nicolas Lombaerts, Dedryck Boyata, Marouane Fellaini, Radja Nainggolan en Divock Origi bleven niet minder dan zes spelers in het hotel terwijl hun ploegmaats zich in het zweet werkten. Het zestal herstelt van de meest uiteenlopende blessures en zou eerstdaags opnieuw kunnen aansluiten bij de rest van de groep.

Engels haakt definitief af

Dat geldt niet voor Björn Engels. De centrale verdediger van Club Brugge moet door een scheurtje in de lies definitief afhaken voor zijn eerste grote tornooi. «Hij beseft dat hij het waarschijnlijk niet zal halen», zegt assistent-bondscoach Vital Borkelmans. «Dat is een enorme tegenslag, maar nu kan hij volop toewerken naar zijn volgend seizoen bij Club Brugge.»

Vermaelen is fit

Wie wel fit geraakt voor het EK is Thomas Vermaelen. Net als Michy Batshuayi trainde de verdediger van FC Barcelona voor het eerst mee met de selectie. Borkelmans is dan ook hoopvol dat de defensieve kopzorgen binnenkort tot het verleden zullen behoren. «Op patronen hebben we nog niet echt kunnen trainen, maar op het EK zullen we zeker kunnen terugvallen op een stabiele verdediging», klinkt het.