Rode Duivels verzamelen zonder geblesseerde Hazard

De Rode Duivels zijn begonnen aan de voorbereiding op de komende WK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland. Eden Hazard, Thomas Meunier en Marouane Fellaini ontbraken op de eerste training.
door
Maarten
Leestijd 2 min.

Na meer dan vier maanden zonder interlands moeten de troepen van bondscoach Roberto Martinez zaterdag opnieuw aan de bak in de WK-voorronde. Tegenstander van dienst is Griekenland, de nummer twee in kwalificatiegroep H.

Bij een eventuele overwinning zetten de Belgen opnieuw een flinke stap richting kwalificatie. Een paar dagen later, op dinsdag, volgt nog een vriendschappelijke wedstrijd in en tegen WK-organisator Rusland. Die match wordt gespeeld in het olympisch stadion in Sotsji.

Martinez riep vorige week maar liefst 27 spelers op, waarvan er gisteren in Tubeke 24 op het trainingsveld verschenen. De meest opvallende afwezige was Eden Hazard. De aanvoerder van de Rode Duivels liep vorige week op training bij Chelsea een blessure op aan de kuit en moet dus passen voor de wedstrijd tegen de Grieken.

«Natuurlijk hadden we hem er liever bij gehad, maar het is ook een goeie test om de klus zonder hem te klaren», zegt de bondscoach, die nog niet weet wie de aanvoerdersband zal dragen. «Courtois, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen en De Bruyne zijn de opties», aldus de Spanjaard.

Naast Hazard trainden ook Thomas Meunier en Marouane Fellaini niet mee met de groep. Meunier is licht geblesseerd en keek afgelopen weekend bij Paris Saint-Germain toe vanuit de tribune. «Ik kan onmogelijk zeggen of hij al dan niet fit geraakt», aldus Martinez. «Daar is het nog te vroeg voor.»

Met Fellaini is er volgens de bondscoach niets aan de hand. De middenvelder speelde afgelopen zondag nog met Manchester United en ontbrak daarom op training. «Wie zondag nog in actie kwam en wat vermoeid was, hoefde nog niet mee te trainen.»