Rode Duivels - Tielemans is tevreden over prestatie tegen Schotland

Youri Tielemans blikte zondag in aanloop naar de Nations League-wedstrijd van dinsdag in IJsland tevreden terug op zijn prestatie in de oefeninterland tegen Schotland (0-4). "Als ik naar mijn individuele niveau tegen Schotland terugkijk, mag ik best tevreden zijn", aldus de 21-jarige middenvelder. "Mijn balcontrole was goed en bij balverlies reageerde ik assertief, zoals de trainer me gevraagd had." Ook zijn moeilijk eerste seizoen bij Monaco kwam ter sprake: "Ik heb er veel uit geleerd, maar nog eens zo'n seizoen zou ik niet overleven."

"In de wedstrijd tegen Schotland kon ik het heel goed vinden met Mousa Dembélé. Of we tegen IJsland opnieuw samen aan de aftrap zullen staan, laat ik aan de bondscoach over. Samen met Witsel vechten we immers met drie voor twee plaatsen, en dan vergeet ik nog andere spelers die in principe ook in aanmerking komen", aldus de middenvelder van AS Monaco.

Dinsdag (20u45) is in Reykjavik IJsland de volgende opponent. "Nee, die 6-0 nederlaag van IJsland tegen Zwitserland hebben we niet gezien, maar we zullen die wedstrijd nog wel analyseren. Op de training hebben we ons gefocust op onze spelprincipes." Tielemans kwam ook terug op zijn nog prille interlandcarrière. "Vier van mijn veertien interlands speelde ik op het WK in Rusland. Ik had niet verwacht dat ik daar zo vaak zou spelen", aldus de voormalige publiekslieveling van Anderlecht.

Tielemans werd na zijn terugkeer uit Rusland volwaardig basisspeler bij zijn club AS Monaco. Dat was vorig seizoen niet altijd het geval. "Bij Monaco heb ik me vorig seizoen goed ontwikkeld, hoewel ik regelmatig op de bank moest zitten. Dat heeft me veel geleerd op mentaal vlak. Ik ben nu een completere speler dan een jaar geleden: ik ben geëvolueerd op tactisch, technisch en mentaal vlak. Ook mijn snelheid van uitvoering is er op vooruitgegaan. Maar laat het ons zo stellen: nog zo'n seizoen zou ik niet overleven. Op dit moment in je carrière moet je kunnen spelen."

bron: Belga