Rode Duivels - "Straffen elke fout van de tegenstander af"

Rode Duivels - "Straffen elke fout van de tegenstander af"

Club Brugge-middenvelder Hans Vanaken was naast Timothy Castagne en Birger Verstraete een van de drie debutanten, vrijdagavond tijdens de 0-4 overwinning van de Rode Duivels in en tegen Schotland. "Wij hebben een fantastische groep", vertelde Vanaken, die inviel alsof hij al jaren voor de nationale ploeg speelt. "Elke fout van de tegenstander wordt afgestraft en dat is op dit niveau dodelijk. Op die manier moeten we met Club ook in de Champions League proberen te spelen."

"Bij deze ploeg leer ik alleen maar bij. Het is mooi om zo te kunnen debuteren, al was het toch wat afwachten om te zien hoe het niveau was", besloot Vanaken na de wedstrijd voor de camera van VTM.

Invaller Michy Batshuayi nam de laatste twee treffers voor zijn rekening, zijn negende en tiende doelpunt in het shirt van de nationale ploeg. "We hebben vier keer gescoord en geen doelpunt toegestaan, daarmee mogen we tevreden zijn", aldus de aanvaller, die sinds dit seizoen op uitleenbasis bij Valencia aan de slag is. "Het is mooi voor de meegereisde fans, maar ik was vooral onder de indruk van de nieuwkomers in onze ploeg. Dat belooft alleen maar voor de toekomst."

bron: Belga