Rode Duivels stoten door na doldwaze remonte

De Rode Duivels hebben zich voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap voetbal geplaatst. In Rostov-On-Don hadden ze wel de handen vol met Japan. Een 0-2-achterstand werd in 3-2-winst omgezet. Bij de rust stond de 0-0 nog op het bord.
Matthias

Vincent Kompany vierde zijn rentree in de basis. Voor het overige had bondscoach Roberto Martinez geen verrassingen in petto. De Belgen voerden in de eerste helft het commando, maar kwamen niet tot scoren en kregen kort na de pauze lik op stuk. Jan Vertonghen liet Genki Haraguchi lopen en die maakte het mooi af. Vier minuten later maakte Takashi Inui er met een afstandschot 0-2 van.

Blessuretijd

Tussen de Japanse doelpunten door had Eden Hazard de pech dat hij de paal trof. Twintig minuten voor tijd scoorde Jan Vertonghen de aansluitingstreffer. Zijn kopbal verdween met een gelukje in doel. De 2-2 kwam vijf minuten later van het hoofd van de ingevallen Marouane Fellaini. Pas in de vierde minuut van de blessuretijd trapte Nacer Chadli de Rode Duivels op voorzet van Thomas Meunier naar de kwartfinales.

Brazilië in kwartfinale

Om een plaats bij de laatste vier neemt België het vrijdagavond in Kazan op tegen Brazilië. De vijfvoudige wereldkampioen schakelde gisterennamiddag Mexico met 2-0 uit. De Rode Duivels kunnen zich voor de tweede keer in de geschiedenis voor de halve finales plaatsen. In 1986 deden ze dat in Mexico door Spanje met strafschoppen uit te schakelen.