Rode Duivels steken zich in het nieuw

Rode Duivels steken zich in het nieuw

De Belgische voetbalbond stelt vandaag de nieuwe shirts van de Rode Duivels voor op Twitter. De aankondiging komt met gepaste trots en een foto van Kevin De Bruyne, Nacer Chadli, Axel Witsel, Eden Hazard en Vincent Kompany in het uniform waarmee ze ons land zullen vertegenwoordigen op het Europese Kampioenschap in Frankrijk.

Op het vorige shirt van Adidas kwam behoorlijk wat kritiek, aangezien het eenvoudig rood shirt was met het logo van de voetbalbond. Het sportkledingmerk gaf toen te kennen dat het te weinig tijd had voor een origineel ontwerp, maar lijkt dat nu goed te maken.

Het nieuwe shirt is overwegend rood, met bovenaan een zwarte strook en fluogele strepen op de zijkant. De bedrukking, zoals naam en nummer, zijn in dezelfde opvallende tint geel. In de kraag is een subtiel Belgisch vlagje verwerkt. Het tenue wordt aangevuld met een zwarte short en tricolore kousen.

In de vriendschappelijke wedstrijd tegen Italië op vrijdag zullen de Rode Duivels voor het eerste te zien zijn in de nieuwe tenue. Vanaf dan zijn de shirts te verkrijgen via de officiële verkoopkanalen. Wie niet kan wachten, kan vandaag zijn shirt al bestellen op de webshop van de Rode Duivels.

Proud to present: our new @adidasFootball kit 2016/2017!! #TousEnFrance #BeTheDifference pic.twitter.com/uGnwiBL4OH

— BelgianRedDevils (@BelRedDevils) 9 november 2015

Foto: Twitter / @BelRedDevils