Rode Duivels staan voor leerrijk tweeluik

Rode Duivels staan voor leerrijk tweeluik

Net als de Rode Duivels gaan zowel de Mexicanen als de Japanners volgende zomer naar het WK. Voor bondscoach Roberto Martinez zijn het interessante tegenstanders, wetende dat zijn ploeg in Rusland mogelijk ook Amerikaanse en/of Aziatische tegenstanders zal treffen.

Omgekeerd geldt dat blijkbaar ook. Op de persconferentie daags voor de wedstrijd liet de Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio geen kans onbenut om te benadrukken hoe hoog hij de Belgen inschat.

«Héél sterke ploeg»

«Wij zijn heel blij om hier te zijn», vertelde de Colombiaan. «Dit wordt een goede test voor ons team. We spelen tegen een heel sterke ploeg, één van de beste ter wereld, met veel spelers uit de Premier League. We willen ons tonen en profiteren van ontmoetingen met topteams om zelf te verbeteren.»

Mexico is zelf ook geen meeloper. De groenhemden sloten de Noord-Amerikaanse kwalificatiegroep af op de eerste plaats. Enkel in Honduras gingen de Mexicanen onderuit. Op de FIFA-ranking staat Mexico zestiende, tussen Italië en Uruguay. Met doelman Guillermo Ochoa (Standard) en middenvelder Omar Govea (Moeskroen) tellen de bezoekers ook twee spelers uit de Jupiler Pro League in hun gelederen.

Vaste waarden

Aan Belgische zijde is het uitkijken naar welke basisploeg Martinez tussen de lijnen dropt. Met Vincent Kompany, Toby Alderweireld, Marouane Fellaini en in mindere mate Christian Benteke ontbreken er vier vaste waarden, wat perspectieven biedt voor jongens die minder vaak aan de bak komen. Zo heeft Simon Mignolet al de garantie gekregen dat hij een van de twee duels mag aantreden, en ook ‘verloren zoon' Radja Nainggolan lijkt min of meer zeker van speelminuten.