Rode Duivels schaduwfavoriet bij bookmakers

Rode Duivels schaduwfavoriet bij bookmakers

De Rode Duivels behoren niet tot het kransje topfavorieten om het Europees kampioenschap voetbal in Frankrijk in de wacht te slepen, maar ze nestelen zich net in het zog van die favorieten. Dat blijkt althans uit de kansen die de bookmakers hen toedichten. Tien dagen voor de start van het EK lijkt het voor de meeste bookmakers een uitgemaakte zaak dat Frankrijk, Duitsland of Spanje op 10 juli de beker omhoog mag steken.

Frankrijk noteert gemiddeld 4 tegen 1. Dat wil zeggen dat iemand die 1 euro inzet op Frankrijk als Europees kampioen, 4 euro terugkrijgt. Duitsland hangt daar net onder met 5/1, Spanje krijgt een gemiddelde notering van 6/1.

De Rode Duivels worden beschouwd als outsider op de titel, meestal in het gezelschap van Engeland, Italië en Portugal. Bij Unibet noteert ons nationaal elftal 11/1, net als bij het Britse Paddy Power. Bij Betway is dat 12/1 en bij Bwin 12/1.

In de groep van de Rode Duivels is Italië volgens de bookmakers -en de meeste kenners- de meest te duchten tegenstander. Italië noteert gemiddeld 18/1 voor eindwinst. In het onderlinge duel met de Squadra Azzurra op 13 juni, tevens de eerste wedstrijd voor beide ploegen, zijn de Rode Duivels licht favoriet bij de gokkantoren. Zweden en Ierland, de twee andere teams in de groep, maken minder kans op eindwinst, met respectievelijke gemiddelde noteringen van 100/1 en 140/1.

Wie een gok wil wagen in de echte zin van het woord, moet wedden op Albanië, Noord-Ierland of Hongarije: wie 1 euro inzet op bijvoorbeeld Albanië als Europees kampioen, krijgt meestal 500 euro terug. Dat het loont om een "vergezochte" gok te wagen, bewees Griekenland in 2004. De underdog won toen het EK in Portugal en werd voordien nochtans kansloos geacht met een notering van 150/1.

bron: Belga