Rode Duivels peuzelen Gibraltar op

In hun derde kwalificatiewedstrijd voor het WK van 2018 hebben de Rode Duivels met 0-6 gewonnen van Gibraltar. Drie goals voor de rust en evenveel erna zorgden voor de ruime zege.
Matthias

Lang moesten de Belgen niet wachten in het Portugese Faro. Na zeven seconden kon Christian Benteke al profiteren van balverlies bij Gibraltar: 0-1. Een afstandschot van Axel Witsel en de tweede goal van Benteke zorgden vervolgens voor een 0-3-ruststand.

In de tweede helft zette Dries Mertens al na vijf minuten zijn naam op het scorebord. Op aangeven van Steven Defour liet de Napoli-winger de 0-4 optekenen. Een enig mooi hakje van Benteke was daarna goed voor de 0-5 en betekende een hattrick voor de spits van Crystal Palace. Kapitein Eden Hazard zette een kwartier voor tijd nog de 0-6-eindstand op het scorebord.

Nog in groep H won Bosnië-Herzegovina met 2-0 tegen Cyprus en ging Griekenland met dezelfde score winnen bij Estland. Griekenland en België delen na drie speeldagen de leiding met negen op negen.