Rode Duivels peuzelen Gibraltar helemaal op

De Rode Duivels hebben geen spaander heel gelaten van Gibraltar. In de zevende kwalificatiewedstrijd voor het WK liet België een indrukwekkende 9-0 optekenen. Man van de match was Meunier, die drie keer scoorde en drie assists uitdeelde.
Xavier

De avond van Gibraltar leek al voor het eerste fluitsignaal in Luik gedoemd te zijn. In de heenwedstrijd werd het 0-6 en Martinez kwam zoals beloofd aan de aftrap met zijn sterke elftal. Dat betekende dus met de pas herstelde kapitein Eden Hazard in de basis.

Een bewogen helft

De bezoekers hielden hun netten een kwartier lang schoon, maar daarna volgde een lawine aan doelpunten. Mertens, Meunier, twee keer Lukaku, Witsel en Hazard, iedereen kwam eens aan de beurt. De hoofdrolspeler in de hoogstaande eerste helft was Meunier. De flankverdediger was ongrijpbaar voor de Gibraltarezen en liet naast zijn doelpunt ook twee assists optekenen. Het goede voetbal maakte het des te spijtiger dat Witsel net voor de rust een domme rode kaart pakte. Geen wedstrijd tegen Griekenland voor hem.

Glansrol voor Meunier

De start na de pauze was minder verschroeiend dan in het begin van de wedstrijd, al kregen de bezoekers nog steeds geen vat op de Belgische aanval, nu met Dembele als vervanger van Mertens. Zij bezorgden Meunier iets later ook de avond van zijn leven. Na een uur spelen tikte de verdediger van PSG aan de tweede paal op aangeven van Hazard de 7-0 binnen. En een kleine tien minuten later zorgde hij na exact dezelfde aanval voor de 8-0.

Het record van de grootste overwinning ooit voor de Rode Duivels, 10-1 tegen San Marino, lag binnen bereik. Zeker nadat Lukaku vanop de stip de 9-0 op het scorebord zette, maar daar bleef het uiteindelijk bij.

De voetbaldwerg Gibraltar werd volledig opgepeuzeld door een enthousiast en sterk spelend België. De drie punten zijn binnen en de ploeg heeft vertrouwen getankt voor de wedstrijd van zondag tegen Griekenland.