Rode Duivels - Op 8 juni valt beslissing over Meunier, Vermaelen en Carrasco

Rode Duivels - Op 8 juni valt beslissing over Meunier, Vermaelen en Carrasco

Bondscoach Marc Wilmots heeft zaterdag tijdens de persconferentie de verdediging bekendgemaakt die zondag tegen Noorwegen op het veld zal staan. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen vormen het centrale paar, en op de flanken spelen Jason Denayer (rechts) en Jordan Lukaku (links). Met Yannick Carrasco, Thomas Vermaelen en Thomas Meunier sukkelen nog drie Duivels met een blessure. "Op 8 juni beslissen we in overleg met de medische staf of ze fit zijn voor het EK of niet", aldus de bondscoach. Dat Alderweireld en Vertonghen het duo Vermaelen-Denayer, dat woensdag tegen Finland speelde, vervangen is deels gedwongen. Vermaelen staakte vrijdag vroegtijdig de training en is out voor Noorwegen. Maar Wilmots zou ook niet volledig tevreden geweest zijn over de prestatie van zijn centrale verdedigers, een bericht dat de bondscoach zaterdag met klem weerlegde. "Ik heb een communicatieprobleem gezien, maar verwijt hen niets", aldus Wilmots. "Jason is nog en jong en Vermaelen focust, na al wat hem de afgelopen jaren overkomen is, vooral op zijn eigen spel. Dat verklaart misschien waarom we bij een zeldzame Finse tegenstoot een doelpunt binnengekregen hebben. Verlies niet uit het oog dat de grootste teams getraind door de beste coaches ook kansen weggeven."

"Ik herhaal dat Finland slechts één kans bijeen heeft gevoetbald en wij meer dan vijftien", vervolgde "Das Kampfschwein" zijn relaas. "Een communicatieprobleem oplossen vraagt tijd, en die hebben we niet. Daarom dat Alderweireld en Vertonghen als centraal duo een logische oplossing is, aangezien ze op die positie bij Tottenham spelen."

Wilmots kwam ook met meer nieuws over de toestand van Vermaelen, die vrijdag de training na een dik halfuur voor bekeken hield. "Thomas heeft vandaag een MRI-scan laten nemen, maar de resultaten zijn nog niet binnen", legde de bondscoach uit. "Hij sukkelt met hetzelfde soort blessure als Carrasco: vocht in de kuit. Met Thomas Meunier, die geblesseerd is aan de dij, gaat het beter, maar zijn herstel vordert voor mij niet snel genoeg."

Samen met de medische staf zullen we hun blessures op 8 juni evalueren en dan een definitieve beslissing nemen. Ik wil vanaf die dag drie volledig fitte spelers die probleemloos met de groep meetrainen. Als een van hen dan niet fit is, zullen we een oplossing zoeken."

Wilmots ging tot slot dieper in op de blessure van Nicolas Lombaerts. De Zenit-verdediger is niet opgenomen in de definitieve selectie, maar verblijft nog bij de groep en staat op de reservelijst. "Men heeft mij verteld dat Nicolas zegt zich fit te voelen, maar hij heeft nog geen enkele risicovolle oefening uitgevoerd op training. De artsen verzekerden me na drie MRI-scans dat hij op zijn minst drie weken nodig zou hebben om te genezen. Ik heb hun advies gevolg, maar zoveel te beter voor Nicolas als hij sneller herstelt. Vergeet niet dat hij, omdat hij op de reservelijst staat, nog altijd tot de selectie kan toetreden als iemand geblesseerd afhaakt."

.

bron: Belga