Rode Duivels onderuit in Portugal, ondanks 'broedergoal'

De Rode Duivels zijn tegen een 2-1-nederlaag aangelopen in Portugal. Nani en de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo tekenden voor de verdiende 2-0-ruststand in Leiria. In de tweede helft hadden de Belgen meer in de pap te brokken, met de aansluitingstreffer tot gevolg. Op aangeven van zijn ingevallen broer Jordan, kopte Romelu Lukaku raak.
Matthias

Zoals bekend konden de Duivels niet op een handvol sterkhouders rekenen. Bondscoach Marc Wilmots liet onder meer Marouane Fellaini en Nacer Chadli starten, bij de thuisploeg stond absolute vedette Cristiano Ronaldo in de basiself. Het treffen begon met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Brussel, waar de wedstrijd normaal zou hebben plaatsgevonden.

Nadat Courtois al enkele spectaculaire reddingen had moeten verrichten, was het na twintig minuten raak voor de thuisploeg. André Gomes zonderde Nani af en de Fenerbahçe-winger trapte de 1-0 beheerst voorbij de doelman van Chelsea. En vijf minuten voor rust kwam zelfs de 2-0 op het bord. Joao Mario kreeg op links veel te veel tijd en ruimte om de bal voor doel te gooien, waar Christiano Ronaldo netjes kon binnenknikken.

In de tweede helft toonden de Belgen een ander gezicht. Iets voorbij het uur liet de ingevallen Jordan Lukaku zich vrijwel meteen opmerken. Na een vlotte combinatie op links bracht hij de bal perfect voor doel, waar grote broer Romelu het leer kon binnenkoppen.

Bij de Portugezen waren doelpuntenmakers Ronaldo en Nani dan al vervangen. Nainggolan knalde nog van ver naast, maar de Duivels konden de nipte nederlaag niet meer afwenden.