Rode Duivels nemen de maat van Rusland

Rode Duivels nemen de maat van Rusland

Na een gezapig wedstrijdbegin, waar beide ploegen de kat uit de boom keken, brak Youri Tielemans (14') de partij open. De middenvelder van Leicester City werkte een knappe collectieve aanval af met een droge knal - zijn eerste treffer voor België. Maar nauwelijks afgetrapt zorgde Denis Cheryshev (16') voor de gelijkmaker, toen hij zwak uitverdedigen van Thibaut Courtois afstrafte.

Op de lijn gered

De Duivels gingen op zoek naar een nieuw doelpunt, maar de bezoekende defensie stond pal. Michy Batshuayi had iets voor halfweg na een lang uitgesponnen aanval de 2-1 aan de voet, maar Dzhikiya redde op de lijn. Op slag van rust klom België dan toch op 2-1, toen Eden Hazard (45') neerging in de zestien. De kapitein nam - uiteraard - zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte de penalty onhoudbaar binnen.

In de tweede periode bleven grote kansen schaars. De Belgen drongen wel aan, maar konden het Russische sluitstuk Guilherme niet echt bedreigen. Batshuayi kwam er opnieuw kortbij, maar ditmaal was de paal spelbreker. Aan de overkant bleef het wel opletten voor de Russen, al kregen ze geen echte kans tussen de palen. Twee minuten voor tijd deed Eden Hazard met zijn tweede van de avond de boeken toe. Golovin liep nadien nog tegen zijn tweede geel aan.

Cyprus

Op de tweede speeldag, komende zondag, maakt België de verplaatsing naar Cyprus. De Cyprioten haalden het gisteravond met 5-0 van voetbaldwerg San Marino.