Rode Duivels - Martinez toont zich mild voor Belgische verdediging

Rode Duivels - Martinez toont zich mild voor Belgische verdediging

Roberto Martinez zag de Rode Duivels dinsdagavond in de 127e Derby der Lage Landen niet verder geraken dan een 1-1 gelijkspel tegen Nederland. Daarmee kwamen de Duivels nog goed weg, want na de pauze waren de beste kansen voor de bezoekers en werden de pijnpunten in de Belgische gelegenheidsdefensie meermaals blootgelegd. Toch nam de bondscoach het na de wedstrijd op voor zijn verdedigers. "Ik wilde kijken hoe ze zouden communiceren en dat deden ze net wel goed. Dedryck Boyata communiceerde als een volwassen speler en toonde dat hij er al een tijdje bij is. Jason Denayer toonde zijn sterkte in balbezit en Simon Mignolet speelde een sterke wedstrijd. Ze waren heel solide tegenover de sterke aanval en de infiltraties uit het Nederlandse middenveld", vertelde de bondscoach.

Door het gebruikelijke festival aan wissels is het altijd gevaarlijk om conclusies te trekken uit een oefeninterland, maar intussen staat het wel vast dat de invallers niet het niveau van de basisspelers halen en na een uitstekende start daalde het spelpeil zienderogen. "We mogen ook niet te drastisch zijn in onze conclusies. Bij elke ploeg wordt het anders als je de beste drie spelers eruit haalt en zo kunnen de invallers weer wat ervaring opdoen. Dennis Praet heeft getoond dat hij een interessante speler voor ons kan zijn. Hij heeft indruk gemaakt op mij, op het veld zie je dat hij begrijpt hoe we willen spelen. Voor Timothy Castagne zou het onfair zijn om enkel die misser bij het tegendoelpunt te onthouden. Hij reageerde daar nadien heel goed op en dat geeft me veel info over hem. In mijn ogen leverde hij een goeie prestatie af."

De Nederlandse bondscoach Ronald Koeman concludeerde dan weer dat Nederland in de breedte misschien wel sterker is dan België. "Daar ben ik niet mee akkoord, maar hij beschikt natuurlijk niet over al onze gegevens. Het gaat niet om de hoeveelheid spelers die je hebt, maar hoe je presteert als team. Ondanks de vele wissels toonden we dat we een groep hebben met een goede mentaliteit. Je kan ook leren uit die tweede helft. Voorin was er niet de synchronisatie die we anders hebben en waren we wat minder compact. De bedoeling was om met Praet, Thorgan Hazard en Michy Batshuayi wat meer door het centrum te gaan, maar we vonden de laatste pass niet, de interactie was er niet helemaal. Dat heeft allemaal ook wat tijd nodig", eindigde de bondscoach.

.

bron: Belga