Rode Duivels - Marc Wilmots: "Het had 4 of 5-0 kunnen zijn"

Rode Duivels - Marc Wilmots: "Het had 4 of 5-0 kunnen zijn"

Marc Wilmots toonde zich ondanks het teleurstellend 1-1 gelijkspel van de Rode Duivels in hun oefenpot van woensdag tegen Finland niet ontevreden over het spel van de Belgen. "Als je sneller de sleutel vindt, gaat het natuurlijk veel makkelijker", klonk het na afloop in de catacomben van het Koning Boudewijnstadion. België kwam woensdag na 53 minuten verrassend op achterstand, uiteindelijk behoedde Romelu Lukaku de Duivels met een treffer in minuut 89 voor de nederlaag. "De Finnen speelden heel gegroepeerd en met vijf verdedigers. In de eerste helft kregen we vijf kansen, maar speelden we misschien iets te traag", aldus Wilmots. "Als we sneller scoren, wordt het hier 4- of 5-0", oordeelde de bondscoach.

Na rust kregen de Belgen tal van kansen, Wilmots telde er zelfs elf. "Dat is zeker niet slecht voor een internationale wedstrijd. Hun goalie was ook uitstekend vandaag en zij scoren bij hun enige kans. Wij reageerden na de achterstand en Dries Mertens bracht schwung in de partij. Dit is en blijft een voorbereidingswedstrijd, ik ben heel blij dat we geen geblesseerden hebben, dat we voor veel doelgevaar zorgden en dat mijn defensie er stond", aldus Wilmots. "We hadden problemen in de afwerking, maar dat kan gebeuren."

Uiteindelijk was het Romelu Lukaku die de Belgen op 1-1 bracht. "Eigenlijk wilde ik Romelu sparen. Hij heeft dit seizoen enorm veel gespeeld bij Everton en ik wilde hem rust gunnen. Gezien de wedstrijdomstandigheden en het feit dat de Finnen met drie centraal achterin speelden, heb ik hem alsnog ingebracht. Michy Batshuayi begon voor het eerst aan de wedstrijd en had het als diepe spits niet makkelijk tegen het Finse blok, maar zo leer je wel veel bij."

.

bron: Belga