Rode Duivels maken gehakt van Bosnië-Herzegovina

Rode Duivels maken gehakt van Bosnië-Herzegovina

Na een afwachtend begin hadden de Duivels net voor het halfuur genoeg aan enkele dolle minuten om de bezoekers monddood te maken. Na 26 minuten werkte Emir Spahic het leer knullig voorbij zijn eigen doelman. En er was nog maar pas opnieuw afgetrapt toen de 2-0 al tegen de netten hing. Een bedrijvige Dries Mertens zette Eden Hazard alleen voor Asmir Begovic en de aanvoerder ging zijn ploegmaat bij Chelsea vlot voorbij, om vervolgens de bal in een leeg doel te leggen.

Na de pauze dreven Toby Alderweireld met een knappe deviatie en Romelu Lukaku met een afgeweken schot de score nog verder op tot 4-0. Dat betekende meteen de grootste zege ooit voor de Belgen tegen Bosnië, vooraf beschouwd als de sterkste tegenstander in groep H.

Na de eerdere 0-3 in Cyprus zijn de Duivels met een tweede zege op rij uitstekend gelanceerd in de 'Road to Russia'. Met zes punten staan de Belgen aan de leiding in de groep, al moeten ze die leidersplaats wel delen met Griekenland, dat Cyprus met 2-0 versloeg. Estland haalde het met 4-0 van voetbaldwerg Gibraltar.

Bron: Belga, Foto: Belga / J. Jacobs