Rode Duivels maken in 45 minuten komaf met Egypte

De Rode Duivels hebben exact een week voor het vertrek naar het WK in hun tweede WK-voorbereidingswedstrijd met 3-0 gewonnen van Egypte. Doelpunten van Romelu Lukaku (27.) en aanvoerder Eden Hazard (38.) zorgden voor een 2-0 ruststand in een sfeervol Koning Boudewijnstadion, de ingevallen Marouane Fellaini zorgde diep in blessuretijd nog voor de 3-0.
Xavier

Zo'n 27 minuten duurde het vooraleer de Rode Duivels bij Egyptische temperaturen de dubbele afweergordel van de potig gestarte bezoekers konden slopen. Uitblinker Eden Hazard slingerde zich doorheen het centrum en kruiste naar de verste hoek, de 45-jarige Egyptische doelman Essam El-Hadary had nog een uitstekende reflex in huis, maar duwde het leer in de voeten van Lukaku, die niet meer kon missen. Voor de spits van Manchester United het eerste doelpunt sinds 18 april en de perikelen na zijn knie- en enkelblessures lijken nu wel verleden tijd.

Het thuispubliek scandeerde zowaar zijn naam, een weerspiegeling van de positieve sfeer die in het stadion hing. De Nainggolan-roepers waren deze keer thuisgebleven en de aanwezige fans mochten reeds voor de pauze een tweede keer aan het feest: op aangeven van Yannick Carrasco duwde niemand minder dan Eden Hazard de 2-0 tegen de netten. De bezoekers konden daar voor de pauze enkel een kans voor Marwan Mohsen tegenover zetten.

Flits van Batshuayi

Met twee doelpunten voor de rust kon bondscoach Roberto Martinez niet anders dan tevreden zijn in deze offensieve test, nadat zaterdag de verdedigende patronen tegen Portugal getest werden. Na de pauze werd er druk gewisseld en het spel verwaterde dan ook: veel viel er niet meer te beleven, op een knappe actie van Carrasco en een trap van de ingevallen Michy Batshuayi na. Voor Batsman waren het de eerste speelminuten sinds zijn zware enkelblessure. Diep in blessuretijd zette Fellaini de 3-0 eindstand op het scorebord.