Rode Duivels - Leandro Trossard hoopte op eerste cap

Leandro Trossard was de enige van de vier nieuwkomers bij de Rode Duivels die vrijdagavond tegen Schotland (0-4) geen speelminuten kreeg van bondscoach Roberto Martinez. "Ik ben niet teleurgesteld omdat ik niet heb gespeeld, ook al wil iedere voetballer elke wedstrijd spelen", verklaarde de linksbuiten zondag op een persconferentie in het spelershotel in Glasgow. Trossards uitstekende seizoensstart bij Racing Genk (8 goals en 4 assists in 12 wedstrijden) leverde hem een eerste selectie bij de nationale ploeg op. "Ik had al gehoopt dat ik geselecteerd zou worden. Ik kreeg veel goede commentaren. Het was dus niet echt een verrassing, hoewel het prachtig is om geselecteerd te worden", verklaarde de 23-jarige Genkenaar.

"De eerste dagen zijn goed verlopen. Het is een fijne groep. De nieuwelingen zijn al goed geïntegreerd. Eden Hazard is mijn grote voorbeeld, aangezien we op dezelfde positie spelen," sprak Trossard twee dagen voor Belgiës eerste Nations League-wedstrijd tegen IJsland. "De IJslanders verloren met 6-0 van Zwitserland. Dat is een zware nederlaag, maar dinsdag wordt het een compleet andere wedstrijd aangezien ze dan voor eigen publiek spelen."

De selectie bij de nationale ploeg is een bekroning op de sterke comeback van Trossard, nadat hij zijn vorige seizoen ten gevolge van blessures in het water zag vallen. Toen vond Trossard pas tijdens Play-off I zijn oude vorm terug. In 10 wedstrijden trof hij 5 keer raak. "Ik ben blij dat ik international ben geworden. Het is een belangrijke stap in mijn carrière. Ik moet me daarnaast blijven tonen bij mijn club. De rest hangt af van de trainer", besloot Trossard.

bron: Belga