Rode Duivels krijgen topref Clattenburg tegen Italië

Rode Duivels krijgen topref Clattenburg tegen Italië

De Engelse topscheidsrechter Mark Clattenburg is door de Europese Voetbalbond UEFA aangesteld om de eerste EK-wedstrijd van de Rode Duivels tegen Italië (maandag om 21u in Lyon) in goede banen te leiden. Dat heeft Thibault De Gendt, de Competitions Director van de KBVB, laten weten op Twitter. De UEFA heeft het nieuws nog niet officieel gemaakt. Clattenburg, die in principe bijgestaan wordt door zijn vaste assistenten Simon Beck en Jake Collin, mocht eind mei nog de Champions League-finale tussen stadsgenoten Real en Atletico fluiten. De 41-jarige Engelsman, een voormalige elektricien, is sinds 2007 internationaal scheidsrechter. Afgelopen seizoen leidde hij onder meer twee Europa League-duels en zeven partijen in de Champions League, waaronder naast de finale ook de heenmatch in de halve finales tussen Atletico en Bayern München.

De voorbije jaren was Clattenburg al driemaal ref bij wedstrijden van de Rode Duivels, hij floot de oefeninterlands België-Colombia (november 2013, 0-2), Zweden-België (juni 2014, 0-2) en in maart van vorig jaar ook nog de EK-kwalificatie-interland in en tegen Israël (0-1). Daarin gaf Clattenburg Vincent Kompany rood. De Rode Duivels actief in Engeland kennen Clattenburg uiteraard ook goed van in de Premier League.

De wedstrijd tussen de Belgen en de Italianen is één van dé topaffiches in de groepsfase van EURO2016. Later in groep E spelen Eden Hazard en co. nog tegen Ierland (18 juni om 15u in Bordeaux) en Zweden (22 juni om 21u in Nice).

bron: Belga