Rode Duivels klaar voor Griekenland

Rode Duivels klaar voor Griekenland

Meunier is al de hele week het zorgenkind van de Belgische selectie. De verdediger van Paris Saint-Germain sukkelt met een enkelblessure en kon nog geen enkele keer meetrainen. Bondscoach Roberto Martinez houdt er dus rekening mee dat hij een alternatief moet uitdokteren.

«Thomas heeft goed gewerkt met de fysio en de reactie is oké, maar helemaal overtuigd ben ik nog niet», zegt de Spanjaard. «Hij moet 100% in orde zijn, anders speelt hij niet.» De meest voor de hand liggende oplossing is Thomas Foket in de ploeg droppen, al houdt Martinez alle opties open.

«Als je met blessures zit, moet je kunnen aanpassen», klinkt het. Nacer Chadli is volgens de bondscoach ook een optie, net als Toby Alderweireld van het centrum naar de flank verhuizen.

Los van de problemen op de rechterflank maakt Mrtinez zich vooral zorgen om de grasmat in Brussel. Om het veld zoveel mogelijk te sparen, zullen de Duivels morgenavond niet in het Koning Boudewijnstadion trainen. «Voor het voetbal dat wij willen spelen, moet de mat perfect zijn», benadrukt de Spanjaard.

Ondertussen heeft de spelersgroep bijna een akkoord bereikt met de voetbalbond over de WK-premies. Die werden destijds onderhandeld door toenmalig CEO Steven Martens, maar liggen eigenlijk veel te hoog.

«We begrijpen de situatie en zijn bereid om mee te werken in het belang van het Belgisch voetbal», zegt Jan Vertonghen. «We zijn op weg naar een akkoord.»