Rode Duivels haspelen verplicht nummer af

Rode Duivels haspelen verplicht nummer af

Veel kleinere tegenstanders dan Gibraltar ga je in het internationale voetbal niet snel tegenkomen. Het overzees deelgebied van het Verenigd Koninkrijk is nog maar sinds 2013 lid van de Europese voetbalbond UEFA en zelfs pas sinds mei van dit jaar erkend door de wereldvoetbalbond FIFA. Er wonen amper 30.000 mensen en dat weerspiegelt zich in de resultaten van de nationale ploeg. In de voorronde voor Euro 2016 eindigde Gibraltar als laatste in zijn kwalificatiegroep, met 56 tegengoals in tien wedstrijden. Op weg naar het WK van 2018 in Rusland konden ze de schade tot dusver beperken tot ‘slechts' 1-4 verlies van Griekenland en 4-0 tegen Estland.

Statistieken opkrikken

Om maar te zeggen dat de Rode Duivels vanavond een uitgelezen kans krijgen om hun statistieken nog wat op te krikken. Na de sprankelende 4-0 overwinning van vrijdag tegen Bosnië-Herzegovina is de sfeer bij de nationale ploeg in ieder geval opperbest. Hoewel het vliegtuig van de nationale ploeg gisteren door een technisch probleem met een dik uur vertraging richting Portugal afreisde, vielen er bij aankomst alleen lachende gezichten te bespeuren (foto).

Pocognoli vervangt Jordan Lukaku

Onder hen ook dat van Sébastien Pocognoli, die voor het eerst in twee jaar nog eens opgeroepen werd voor de nationale ploeg. De linksachter van de Engelse tweedeklasser Brighton & Hove Albion neemt in de selectie de plaats in van de geblesseerde Jordan Lukaku. Die moest tegen Bosnië al halverwege de eerste helft naar de kant en reisde niet mee af naar Faro. Dat laatste geldt ook voor Marouane Fellaini, die geelgeschorst is. Kersverse vader Nicolas Lombaerts maakte wel mee de verplaatsing.