Rode Duivels gevaccineerd voor start van EK

De Rode Duivels zullen nog voor de start van het Europees kampioenschap voetbal op 11 juni hun coronavaccin krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid woensdag beslist op de interministeriële conferentie (IMC) Volksgezondheid.

door
Online redactie
Leestijd 1 min.

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KVBV) dringt er al langer op aan om de spelers van de nationale ploeg te vaccineren voor de start van het EK op 11 juni. Premier Alexander De Croo schaarde zich achter dat pleidooi. De ministers van Volksgezondheid hebben het licht nu op groen gezet, zo heeft Belga uit betrouwbare bron vernomen.

Bedoeling is dat de 26 basisspelers, 11 reservespelers en 14 stafleden voor de start van het EK hun coronavaccin krijgen. De vaccinatie zelf zou centraal gebeuren in één vaccinatiecentrum. Wellicht zullen ze het vaccin van Johnson & Johnson krijgen, want bij dat vaccin volstaat één prik.

Prominente rol

«De KBVB is erg blij met de beslissing van de interministeriële conferentie om de Rode Duivels nog voor de start van het EK te laten vaccineren», klinkt het in een mededeling. «Dit is erg belangrijk met het oog op dit EK waar de Rode Duivels een prominente rol willen spelen. De Voetbalbond is de overheid en de ministers van volksgezondheid dan ook bijzonder dankbaar.