Rode Duivels - Doelpuntenmaker Romelu Lukaku: "We moeten efficiënter zijn voorin"

Rode Duivels - Doelpuntenmaker Romelu Lukaku: "We moeten efficiënter zijn voorin"

De Rode Duivels hebben woensdagavond hun oefeninterland in het Koning Boudewijnstadion tegen Finland niet kunnen winnen, het werd 1-1. Vlak voor affluiten voorkwam de ingevallen Romelu Lukaku de nederlaag met een laat doelpunt. "We waren heel ongelukkig in de afwerking", reageerde "Big Rom" na de wedstrijd. "We hebben heel veel kansen gecreëerd, maar waren ongelukkig in de afwerking. Het was ook moeilijk, want Finland speelde met vijf verdedigers. Toch hebben we onze kansen gehad. De les die we hieruit kunnen trekken is dat we doelpunten moeten maken. We moeten leren efficiënter te zijn voorin. Vandaag hadden we gewoon moeten winnen", zei Lukaku, die met zijn doelpunt een blamage voor de Rode Duivels vermeed. "Ik heb geprobeerd de ploeg te helpen, zoals de bondscoach van me had gevraagd. We hebben veel kwaliteiten voorin, Batshuayi en Benteke speelden een zeer goede wedstrijd. De ploegen spelen erg afwachtend tegen ons. Ze wachten op die ene kans en deze match was het prijs."

Jan Vertonghen speelde de hele wedstrijd links achteraan en toonde zich na de wedstrijd vooral teleurgesteld. "We zijn zeker niet tevreden met dit resultaat. We hadden er meer van verwacht. De sfeer in de kleedkamer was na de wedstrijd dan ook minder. Ze speelden natuurlijk ook weer met vijf spelers achterin. Het zal weer een goede ervaring zijn voor de komende wedstrijden, want zo leer je tegen defensieve ploegen spelen. In de eerste helft was het spel te traag, maar we hebben wel voldoende kansen gecreëerd"."

Dries Mertens zorgde met een invalbeurt in de 57e minuut voor meer snelheid en diepgang. "Ik probeer altijd mijn steentje bij te dragen. Elke minuut die ik krijg is mooi meegenomen, al zou ik natuurlijk liever starten. We zijn teleurgesteld. Als je 1-1 speelt in eigen stadion is dat nooit een goed resultaat. We hebben veel kansen gemist en het spel moet beter en sneller. Het is goed dat het in een oefenwedstrijd wat minder is, daaruit kunnen we leren. Op het EK tegen Italië wil je dit vermijden."

.

bron: Belga