Rode Duivels-circus strijkt neer aan Franse rivièra

Rode Duivels-circus strijkt neer aan Franse rivièra

De laatste rechte lijn naar de derde en laatste groepswedstrijd van België werd gisteren ingezet. De staf en spelers stapten ‘s morgens op het vliegtuig richting Nice, waar ze iets na de middag aankwamen en direct het hotel opzochten om zich klaar te maken voor een training in de namiddag.

Hotel met privéstrand

De nacht brachten ze door in het Radisson Blue Hotel, een viersterrenhotel op de Promenade des Anglais, met uitzicht op de Middellandse Zee. Tussen de voorbereidingen door konden ze daar genieten van een privéstrand, twee bars, een panoramisch zwembad met zicht op zee, een spa, een fitnesszaal en twee restaurants. Het is te hopen dat ze de tactische plannen niet te luid hebben besproken, want de Zweden sliepen amper 500 meter verderop.

“Krijgen hopelijk meer ruimte”

België is nog niet zeker van de kwalificatie, al twijfelt niemand eraan dat dat vanavond in orde komt. De klinkende overwinning tegen Ierland heeft de argwaan na de nederlaag tegen Italië doen smelten als sneeuw voor de Franse zon. Tegen de Zweden hebben de Duivels genoeg aan een punt, maar drie punten zou een op papier gunstigere loting opleveren.

Voor aanvang van de afreis naar het zuiden van Frankrijk deden er verhalen de ronde dat de grasmat in de Allianz Arena al erg geleden had onder de twee andere wedstrijden die er al gespeeld werden. Na inspectie bleek het terrein inderdaad enkele oneffenheden te bevatten, maar het moet lukken om er goed voetbal op te brengen.

Jan Vertonghen gaat er dan ook vanuit dat België de wedstrijd zal domineren. “Zweden heeft een overwinning nodig, maar dat kan in ons voordeel spelen”, aldus de verdediger. “Hopelijk krijgen we wat meer ruimte en kunnen we met onze snelheid vooraan iets op de tegenaanval doen.”

De bondscoach klonk zelf toch net iets behoedzamer. “De Zweden zullen spelen voor hun leven en we moeten beseffen dat ze heel gevaarlijk kunnen.”