Rode Duivels - België oefent op 9 november in Amsterdam tegen Nederland

Rode Duivels - België oefent op 9 november in Amsterdam tegen Nederland

De Rode Duivels spelen op 9 november (20u45) in de Amsterdamse ArenA een oefenwedstrijd tegen Nederland ter voorbereiding op de kwalificatiecampagne voor het WK 2018 in Rusland. Dat heeft de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) zondag bevestigd in een persbericht. De oefenpot kadert in de voorbereiding op de vierde speeldag van de WK-kwalificatieronde. De Rode Duivels nemen het op 13 november, vier dagen na de oefeninterland tegen Nederland, op tegen Estland in het Koning Boudewijnstadion. De andere tegenstanders van België in groep H zijn Bosnië-Herzegovina, Griekenland en Cyprus. De negen groepswinnaars plaatsen zich rechtstreeks, de beste acht nummers twee werken onderlinge barrages af in de strijd om de laatste vier WK-tickets.

Het duel op 9 november wordt de 126e editie van de "Derby der Lage Landen". De laatste ontmoeting tussen de Rode Duivels en Oranje dateert van 15 augustus 2012. De Belgen versloegen de Noorderburen toen met 4-2. In de onderlinge confrontaties leidt Nederland met 55 overwinningen, de Rode Duivels hadden 44 keer de bovenhand. De derby eindigde 26 maal op een gelijkspel. België verloor al sinds 6 september 1997 (3-1) niet meer van de Nederlanders.

De datum van de start van de ticketverkoop voor de vriendschappelijk interland wordt later bekendgemaakt.

Op 10 oktober 2016 (uit) en 31 augustus 2016 (thuis) spelen de Belgen twee oefenduels tegen Rusland. Dat neemt het als WK-organisator tegen alle landen van de WK-kwalificatiegroep H op.

.

bron: Belga