Rock Werchter zoekt extra parkeerplaatsen

Rock Werchter is op zoek naar "een paar duizend" extra parkeerplaatsen. Er dreigt namelijk een parkeertekort omdat verschillende parkeerterreinen niet inzetbaar zijn door het natte weer. De festivalorganisatie gaat samen met de lokale overheden op zoek naar alternatieven. Ook enkele kampeerterreinen zullen niet inzetbaar zijn, maar daar is er genoeg reserve. Rock Werchter vindt plaats van 30 juni tot 3 juli. Het Festivalpark zelf en camping The Hive kennen geen grote problemen en zijn klaar om volgende week te openen, klinkt het.

De festivalorganisatie doet een oproep naar de festivalgangers om meer gebruik te maken van het openbaar vervoer. "Dat is immers in het festivalticket inbegrepen", zo luidt het. Wie zich met de fiets naar Werchter kan verplaatsen, wordt verzocht dit te doen. De tweewieler kan gratis gestald worden op twee permanent bewaakte fietsenstallingen vlakbij het Festivalpark.

Vandaag heeft de festivalorganisatie overlegd met de burgemeesters van Haacht en Rotselaar en werd een stand van zaken opgemaakt. "De situatie wordt van dag tot dag bekeken. De steeds aanwezige drainage in het Festivalpark en het bijkomend pompen, maakt dat de situatie op de festivalweide onder controle is. Ook op camping The Hive zijn er geen noemenswaardige problemen. Extra vloerbedekking wordt aangebracht op nog vochtige plaatsen om goed comfort te garanderen", zo meldt de organisatie nog.

bron: Belga