Robot wint voor het eerst van mensen in tafelvoetbal

Robot wint voor het eerst van mensen in tafelvoetbal

Er zijn een aantal specifieke uitvindingen die het leven van de mens bepaald hebben. Vuur, het wiel, de driekwartsbroek en de update van Pokémon Go zijn de verwachte namen op de lijst, maar er mag een nieuw apparaat aan worden toegevoegd: de robot die voor het eerst mensen versloeg in een spelletje tafelvoetbal.

De genieën achter de revolutionaire speler zijn enkele studenten uit Zwitserland. Volgens de makers is de machine "sneller, krachtiger en preciezer dan een mens". Die vaardigheden heeft het niet verkregen door talloze uren in de fitness te spenderen, maar door de hulp van een camera die 300 beelden per seconden maakt en analyseert.

Na de analyse past de robot vliegensvlug de positie van de poppetjes aan. Daarna wacht hij op de bal en geeft er op het perfecte moment een stevige tik tegen. Zijn speelstijl mag dan wel wat houterig zijn, efficiënt is het zeker.

Nu dat het apparaat zijn eerste succes heeft geboekt, willen de studenten nieuwe horizonten ontdekken. Hun plan is om beide zijden van een sjotterkas te bemannen met een computer, waardoor de mens enkel nog de tactiek moet bepalen. Dat zou een avondje op café alleszins heel wat minder vermoeiend maken.