Roberto Martinez selecteert Defour, Sels, Mirallas en Thorgan Hazard voor Spanje/Cyprus

Roberto Martinez selecteert Defour, Sels, Mirallas en Thorgan Hazard voor Spanje/Cyprus

In zijn eerste selectie als bondscoach van de Rode Duivels heeft Roberto Martinez plaats voor Steven Defour, Matz Sels, Kevin Mirallas en Thorgan Hazard. Vandaag liet de Spanjaard in de gebouwen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) in Brussel voor het eerst in zijn kaarten kijken in aanloop naar de oefeninterland tegen Spanje (1 september in Brussel) en de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Cyprus (6 september in Nicosia). Martinez, sinds begin augustus als opvolger van Marc Wilmots aan het roer, beloofde bij zijn eerste persconferentie begin deze maand zich te willen onderdompelen in het Belgische voetbal. De voorbije weken zocht hij dan ook verschillende (potentiële) Rode Duivels op. In de 25-koppige selectie is zoals verwacht geen plaats voor Jean-François Gillet, op het EK in Frankrijk derde doelman. Hij wordt vervangen door Matz Sels. Steven Defour is er opnieuw bij. De middenvelder werd in november 2015 voor het laatst opgeroepen. Ook Thorgan Hazard mag zich opnieuw Rode Duivel noemen. De jongere broer van Eden maakte recent indruk bij Borussia Mönchengladbach. Naast Defour en Thorgan Hazard werden ook Nacer Chadli en Kevin Mirallas door Wilmots gepasseerd voor het EK. Die laatste werd wel weerhouden door Martinez.

In vergelijking met de EK-selectie vallen Laurent Ciman en Jason Denayer af. Denayer werd door Johan Walem wel opgenomen in de selectie van de beloften. Van de verdedigers (Vincent Kompany, Dedryck Boyata, Björn Engels en Nicolas Lombaerts) die het EK geblesseerd aan zich voorbij zagen gaan, maakt enkel Lombaerts zijn rentree. Engels zit in de beloftenselectie. Kompany revalideert nog na een dijbeenblessure.

De Rode Duivels spelen hun eerstvolgende (oefen)interland op 1 september in het Brusselse Koning Boudewijnstadion. Tegenstander wordt Spanje, het thuisland van Martinez. De eerste kwalificatiewedstrijd van de Belgen op weg naar het WK van 2018 in Rusland volgt op 6 september, in en tegen Cyprus.

bron: Belga