Rob Rensenbrink overleden - Rensenbrink is "mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA"

Rob Rensenbrink overleden - Rensenbrink is "mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA"

RSC Anderlecht rouwt om Rob 'Robbie' Rensenbrink, die vrijdagavond na een slepende spierziekte is overleden op 72-jarige leeftijd. "De 'slangenmens' is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA", zo staat te lezen op de website van paars-wit. Rensenbrink speelde van 1971 tot 1980 voor Anderlecht. Met paars-wit won hij twee keer de Beker der Bekerwinnaars (1976, 1978), twee landstitels (1972, 1974) en vier bekers (1972, 1973, 1975, 1976).

"De directie, de spelers en de medewerkers van RSC Anderlecht wensen alle sterkte toe aan zijn echtgenote Corrie en hun naasten. Zijn overlijden is een zware slag voor wie van RSC Anderlecht houdt", zo klinkt het op de clubwebsite.

"Rob Rensenbrink is een absoluut clubicoon. De 'slangenmens' is de mooiste linksvoor uit de geschiedenis van RSCA en hij was een van de architecten van de eerste belangrijke Europese successen van de club. Zijn onnavolgbare techniek, zijn sierlijkheid en zijn neus voor doelpunten hebben de supporters van Sporting Anderlecht en alle voetballiefhebbers ter wereld jarenlang in vervoering gebracht. We zijn erg trots dat hij onze kleuren negen mooie seizoenen gedragen heeft."

"Rob en zijn echtgenote waren graag geziene gasten in Anderlecht. Zij maken voor eeuwig deel uit van de paars-witte familie. Dank voor alles, Robbie! We zullen je nooit vergeten."

Ook Club Brugge eert Rensenbrink op Twitter: "RIP Rob Rensenbrink. De Nederlander speelde van 1969 tot 1971 bij Club en scoorde 24 goals voor blauw-zwart. Onze oprechte deelneming aan familie, vrienden en kennissen."

bron: Belga