Ring te ouderwets? Vijf moderne manieren om je partner ten huwelijk te vragen

Ring te ouderwets? Vijf moderne manieren om je partner ten huwelijk te vragen

Liever dan duizenden euro's te spenderen aan een verlovingsring, kiezen mensen voor een meer unieke en persoonlijke manier om hun liefde en toewijding te symboliseren.

Hier zijn 5 andere opties als verlovingsringen jouw 'shtyle' niet zijn

1. Bijpassende tattoo's

(c) Shutterstock

Zelfs zonder ring kan je nog steeds je ringvinger gebruiken. Meer en meer koppels plaatsen 'matching' tattoo's, aldus de Britse krant 'The Independent'. De hashtag #weddingtattoo heeft tegenwoordig al meer 6.000 hits op Instagram.

2. Investeer het uitgespaarde geld

(c) Unsplash

In een artikel uit 2014 voor de 'New York Times' berekende een zekere Tara Siegel Bernard wat je met het geld voor een ring zou kunnen doen. De gemiddelde prijs voor een diamand van één karaat was toen iets meer dan 12.000 dollar. Ze berekende dat met een gezond ambitieuze investeringsstrategie, je dat bedrag in een tijdsspanne van dertig jaar kan veranderen in meer dan 41.000 dollar.

3. Koop je partner een nieuwe wagen

(c) Unsplash

Indien je enkele duizenden euro's veil hebt om een ring te kopen, kan je evengoed een meer praktisch geschenk kopen. Een stofzuiger, droogkast of wasmachine lijkt vanuit een tactisch perspectief af te raden, maar met een auto zal je je vrouwtje sowieso tevreden stemmen.

4. Fiks een huisdier

(c) Unsplash

Een andere mogelijkheid is om samen een huisdier te halen. Niet alleen kan een huisdier dienen als sociaal glijmiddel in jullie buurt, het kan ook jullie relatie bevorderen. Een hond hebben bijvoorbeeld, is gelijkaardig aan een kind. Indien jullie erin slagen een trouwe viervoeter een goede thuisomgeving te bieden, kan dit ook voor kleine mensjes geen probleem vormen.

5. Doneer aan een goed doel in je partners naam

(c) Unsplash

Als je partner van het altruïstische type is, kan je hem/haar misschien een groot plezier doen door een significant som geld aan een goed doel te schenken die hem/haar na aan het hart ligt. Doneren aan de spermabank is dan weer ten sterkste af te raden.