Rimpels verdwijnen dankzij ‘tweede huid'

Onderzoekers van het technologisch instituut MIT en Harvard University hebben een tweede huid ontwikkeld die rimpels, wallen en oneffenheden wegwerkt.
door
Heleen
Leestijd 2 min.

Zo kan je er de hele dag stralend uitzien door de huid 's ochtends aanbrengen en 's avonds gewoon weer af halen, zoals een soort corrigerend ondergoed voor je gezicht. De onzichtbare laag is gemaakt van polymeren, en is vloeibaar wanneer je het aanbrengt en wordt pas vast wanneer het op je lichaam is aangebracht.

Cellulitis

Wetenschappers hebben het goedje getest op de wallen van enkele proefpersonen en het resultaat was impressionant. Rimpeltjes worden glad getrokken, de huid oogt weer stevig en flexibel en wallen onder de ogen trekken weg. Volgens de onderzoekers zou het ook kunnen werken andere lichaamsdelen die niet meer elastisch zijn, zoals cellulitis.

Bovendien zou je met het masker kunnen zwemmen en sporten en blijft het ook zitten als je terechtkomt in een stortbui.

Facelift in een fles

Onafhankelijke dermatologen reageren alvast enthousiast. "De wetenschappers hebben een slim biomateriaal ontworpen dat de eigenschappen van een jonge, gezonde huid in zich weet te verenigen", stelt hoogleraar biomedisch ontwerp Gordana Vunjak-Novakovic van de Columbia University in de New York Times. "Ze kunnen dit als een soort verband over oude en verouderende huid aanbrengen. En met erg gunstig resultaat." Dit is niet alleen om esthetische redenen nuttig, maar kan onze huid ook beschermen tegen de zon en aandoeningen zoals eczema verhelpen.

Voorlopig ligt deze facelift in een flesje nog niet in de winkelrekken, maar de wetenschappers hopen dit jaar nog de toestemming te krijgen op het op de markt te brengen.

Foto MIT