Rihanna kiest voor model met opvallende littekens

Rihanna kiest voor model met opvallende littekens

De zangeres en onderneemster gebruikt wel vaker 'realistische' modellen. Eerder waren er in haar campagnes en shows al oudere vrouwen, vrouwen met een maatje meer of vrouwen met sproetjes te zien. Dat deed ze al voor haar make-uplijn Fenty Beauty en haar lingeriecollectie Savage x Fenty en nu dus ook bij haar modehuis Fenty.

Zuid-Soedanees model

Foto's van het model gaan nu viral op het internet. De vrouw in kwestie is de Zuid-Soedanese Aweng Mayen Chuol. Ze heeft littekens op haar wang en die zijn op de beelden duidelijk te zien omdat er geen Photoshop is gebruikt.

Dat kan bovendien weer op heel wat lof rekenen van haar fans. "Als een meisje met littekens raakt dit me diep in mijn hart", reageert iemand op Twitter. Een ander zegt: "De nieuwe Fenty-collectie van Rihanna toont zichtbare littekens van een model. Ik ben verliefd. Dit is een echte huid."

i love that the images used on fenty are not retouched, and that the models skin is not perfect by societal standards pic.twitter.com/8iDQ9BgUz0

— Farah | ??? (@xfarahalyx) 29 mai 2019

Rihanna's new Fenty collection shows a model's visible facial scars, no retouching. I'm so in love. This is real skin. ?? pic.twitter.com/TrPW7tS9Yx

— neewam?? (@weenie_naweemie) 12 juin 2019