'The Revenant' heerst op Golden Globes

'The Revenant' heerst op Golden Globes

De film van Alejandro G. Iñárritu werd bekroond als ‘beste dramafilm', terwijl de Mexicaanse filmmaker en hoofdrolspeler Di Caprio werden gelauwerd als ‘beste regisseur' en ‘beste acteur in een dramafilm'. Enkel de nominatie voor ‘beste soundtrack' kon ‘The Revenant' niet verzilveren. Die onderscheiding ging naar ‘The Hateful Eight', de nieuwe film van Tarantino, met muziek van Ennio Morricone.

Di Caprio, die door zijn Golden Globe ook wordt getipt om eindelijk een Oscar te winnen, droeg zijn prijs op aan «alle inheemse volkeren die tegen bedrijfsbelangen moeten vechten».

De grote verliezer was dit jaar ‘Carol'. Het drama met Cate Blanchett had maar liefst vijf nominaties, maar de makers moesten met lege handen naar huis. ‘The Danish Girl', die kans maakte in drie categorieën, kon evenmin een nominatie verzilveren. Ook onze landgenoot Jaco Van Dormael greep naast de prijzen met 'Le Tout Nouveau Testament'. ‘The Martian' en ‘Steve Jobs' wonnen elk twee Golden Globes.

Netflix verraste door met acht nominaties alle traditionele televisiezenders én HBO achter zich te laten, maar won uiteindelijk niets. ‘Mr. Robot' kwam als beste televisieserie in de categorie drama uit de bus. De reeks gaat over een jonge programmeur, die als hacker aan de slag gaat. In de categorie musical/komedie won ‘Mozart in the Jungle'. Die Amazon-reeks gaat over een dirigent die door Gael Garcia Bernal wordt vertolkt.

Beste drama

The Revenant

Beste komedie of musical

The Martian

Beste acteur, drama

Leonardo DiCaprio, The Revenant

Beste actrice, drama

Brie Larson, Room

Beste acteur, komedie of musical

Matt Damon, The Martian

Beste actrice, komedie of musical

Jennifer Lawrence, Joy

Beste mannelijke bijrol

Sylvester Stallone, Creed

Beste vrouwelijke bijrol

Kate Winslet, Steve Jobs

Beste regisseur

Alejandro Inarritu, The Revenant

Beste buitenlandse film

Son of Saul (Hongarije)