Reuzenkonijn laatste ‘slachtoffer' United Airlines

Reuzenkonijn laatste ‘slachtoffer' United Airlines

United Airlines onderzoekt het overlijden van een reuzenkonijn in de bagageruimte van een van hun vliegtuigen. Het konijn, Simon, werd bij aankomst op de luchthaven dood aangetroffen.

Simon maakte kans om zijn vader Darius to overtreffen als ‘s werelds grootste konijn. Die meet 1 meter 30. De zoon van de grootste langoor had nog een stuk te groeien, maar mat toch al 90 centimeter.

Hij stierf in de bagageruimte van een United Airlinesvliegtuig. De oorzaak is nog onbekend. Het vliegtuig was onderweg van Londen naar Chicago en zou Simon naar een nieuw celebritybaasje brengen. Volgens de eigenaar was het knaagdier voor de vlucht kerngezond. "Hij werd drie uur voor de vlucht door de dierenarts onderzocht en was toen nog zo fit als een hoentje."

In een verklaring aan de BBC zegt United het voorval te betreuren. "De veiligheid en het welzijn van de dieren die met ons vliegen is van groot belang voor United Airlines en ons PetSafe team.” United kwam de laatste weken al negatief in het nieuws nadat een passagier hardhandig uit een van hun vliegtuigen werd gesleept.