Reusachtige iPad is grootste vernieuwing

Reusachtige iPad is grootste vernieuwing

Cook stelde de nieuwe smartphones, de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, voor. De grootste nieuwigheid is de 3D Touch, waarbij het een rol speelt hoeveel druk je op het scherm zet. Tegelijk is die technologie niet nieuw, ze bestaat al langer bij Apple Watch. Daarnaast zijn de nieuwe modellen sneller en uitgerust met een verbeterde camera. Ook de selfiecamera trekt nu betere foto's dankzij een virtuele flits. De prijzen van de iPhones wijzigen niet.

Dan is er Apple TV, dat een vernieuwde interface heeft. Daarbij speelt Siri een belangrijke rol, zo kan je met de televisie praten. Ook is er een afstandsbediening met aanraakbesturing.

«Grootste nieuws»

«Het grootste nieuws over de iPad sinds de iPad.» Met die woorden kondigde Tim Cook de iPad Pro aan. Er zitten maar liefst 5,6 miljoen pixels op het 12,9-inch-scherm. De grote iPad is snel, dun en licht, en heeft een A9X-chip aan boord. Ter vergelijking: hij is maar liefst 360 keer sneller dan de originele iPad.

Verder wordt er een keyboard en een stylus, de Apple Pencil, aan toegevoegd. Het toestel lijkt niet zozeer op consumenten gericht, maar wil eerder bedrijven, ziekenhuizen en onderwijs overtuigen. Voor deze iPad betaal je 714 tot 965 euro.

Voor de consumenten is er wel een nieuwe iPad Mini, die al vanaf 240 euro te verkrijgen is.

http://polldaddy.com/poll/9069167/

Luxe smartwatch

Tot slot werd het nieuwe besturingsysteem voor de Apple Watch voorgesteld. Ook komen er enkele nieuwe modellen en brengt Apple een luxe-serie uit in samenwerking met modehuis Hermès. De nieuwe bandjes komen in verschillende kleuren en stijlen.