Reporter eet menselijke hersenen in kannibalistische stam

Reporter eet menselijke hersenen in kannibalistische stam

De Amerikaanse reporter Reza Aslan ging op visite bij de Aghori, een kannibalistische nomadenstam in India, om meer te weten te komen over hun geloof. Hij at onder meer menselijke hersenen en dronk uit een mensenschedel. Achteraf liet hij weten dat het brein naar houtskool smaakte, omdat het verschroeid was.

De aflevering van de reeks 'Believer' liep niet bepaald van een leien dakje. Toen Aslan klaagde over hun praktijken, werd hij besmeurd met ontlasting en dreigde een stamlid om zijn hoofd af te hakken als hij nog verder bleef praten. De journalist van Iraans-Amerikaanse afkomst kreeg het daarna erg benauwd en vroeg aan zijn productieteam om de opname af te breken. “Ik heb het gevoel dat dit misschien een vergissing was”, fluistert hij.

Ophef

Kijkers reageren vol afgrijnzen op de documentaire. Ook Amerikaanse hindoes voelen zich gekrenkt. De Aghori vormen een kleine minderheid binnen het hindoeïsme, waardoor ze ten onrechte een slechte naam zouden krijgen. Aslan reageert als volgt: “Dit is een show over de Aghori, niet hindoeïsme.”

https://www.youtube.com/watch?v=Lv8WHQwo4GY