Remco Evenepoel zet punt achter relatie en verkast naar Monaco: "Alles op de koers"

Remco Evenepoel zet punt achter relatie en verkast naar Monaco: "Alles op de koers"

Na een vlekkeloze overstap naar het profpeloton, komen er nu ook privé enkele veranderingen voor de jonge renner. Zo trekt hij naar Monaco, om in de bergachtige streek beter te kunnen trainen voor het grote rondewerk.

Remco wil zo veel mogelijk in de bergen trainen, bevestigt ook vader Patrick Evenepoel. "We hebben dan met de club en de familie een oplossing gezocht. En we hebben een kennis gevonden die een appartement heeft in Monaco dat hij mag gebruiken."

Hoe ze dat praktisch gaan regelen, is nog onduidelijk, klinkt het. Voor een definitieve verhuizing is het nog te vroeg, daarvoor verdient hij nog te weinig. "Het is een eerste stap", zegt vader Patrick. "Hoe vaak hij daar zal gaan trainen, weten we nog niet. We gaan bekijken wat mogelijk is."

Namen voor de kinderen

Omdat Remco vol voor z'n carrière kiest en ook Oumaïma Rayane nog minstens vijf jaar zou studeren, kozen de twee ervoor om hun relatie stop te zetten. Opvallend, want amper twee maanden geleden vertelde Oumaïma nog hoe Remco en zij aan de toekomst denken. En die toekomst leek toen nog samen: "Hij denkt al aan de naam van onze kinderen", zei ze toen.

De laatste dagen liet het ravissante meisje met Marokkaanse roots al doorschemeren via de sociale media dat ze niet meer samen was met het toptalent.

De twee - die in dezelfde straat in het Vlaams-Brabantse Schepdaal wonen - leerden elkaar kennen via een gemeenschappelijke vriend in het voorjaar van 2017, de periode waarin Remco de overstap maakte van het voetbal naar de wielersport. Oumi maakte zijn steile opmars mee, van eerstejaarsjunior tot neoprof.