Relatiecoach uit 'Blind Getrouwd': "Joris en Annelies zijn wél een goede match"

Relatiecoach uit 'Blind Getrouwd': "Joris en Annelies zijn wél een goede match"

In de laatste aflevering was Annelies zichtbaar gepikeerd door de overdosis aan bloemboeketten die Joris voor haar had gekocht. “Ik weet dat hij dat doet met de beste intenties, maar bij mij voelt dat heel verstikkend aan”, vertelde ze, om vervolgens zonder al te veel woorden het huis uit te gaan.

Verkeerd gematcht

Wat de overenthousiaste Joris ook doet, hij begint stilaan te vermoeden dat hij totaal verkeerd gematcht is, zo laat een vriend van hem weten in Dag Allemaal. “Hij heeft het er moeilijk mee dat hij nu onder vuur ligt. Joris is gepassioneerd. In alles waar hij aan begint. Da's dus in ‘Blind Getrouwd' niet anders. Hij wil zich daar niet inhouden. Als je je inschrijft om vervolgens alle voorstellen van je partner af te wijzen en nergens in mee te gaan, dan zit je daar niet op je plaats."

"Wat kan je Joris verwijten? Dat hij z'n best doet? Ik vrees dat Joris bij de verkeerde partner is terechtgekomen, en hij geeft me gelijk. ‘Ik ben totaal verkeerd gematcht', zei hij me. Maar Joris is een vechter. Hij herpakt zich wel”, aldus Hin Njoo, vriend en trainer van Joris bij Crossfight Antwerp.

Toch nog kans op slagen

Desalniettemin blijft relatiecoach Margo Van Landeghem geloven in de match. “Wij hebben geen fout gemaakt. Joris en Annelies zijn wél een goede match, op basis van de vele raakpunten die ze hebben. Geloof me, ze hebben heel wat gemeenschappelijk. Maar natuurlijk is het daarna aan de mensen zelf om er echt aan te werken om de verschillen die aan de oppervlakte komen, te overbruggen. Als we op voorhand hadden gedacht dat de kloof te diep zou zijn tussen de twee, dan hadden we hen nooit gematcht. Maar dat er obstakels zijn, daar gaan we bij elk koppel wel van uit”, klinkt het.

Margo ziet het dan ook nog goedkomen tussen Annelies en Joris. “Ze moeten veel communiceren. Elkaar tegemoetkomen. En tegelijkertijd zichzelf blijven. Niet evident, maar als Joris zijn enthousiasme wat tempert en Annelies overwint haar angsten, dan zie ik het nog goedkomen”, besluit ze.