Reizigers uitwuiven en oppikken opnieuw mogelijk in terminal Brussels Airport

Reizigers uitwuiven en oppikken opnieuw mogelijk in terminal Brussels Airport

De vertrek- en de aankomsthal van Brussels Airport zijn opnieuw toegankelijk voor mensen die afscheid willen nemen van passagiers of die reizigers komen ophalen. Zij moeten evenwel net als de reizigers door de prescreening. Dat bevestigt de luchthavenuitbater. "Reizigers uitwuiven is opnieuw mogelijk in de vertrekhal. Net zoals passagiers kunnen begeleiders de terminal enkel betreden via de precheckstructuren voor de vertrekhal of via de precontrole in het treinstation", zo staat op de website van Brussels Airport.

De eerste weken na de aanslagen was de terminal enkel toegankelijk voor mensen die het vliegtuig namen. Zij moesten vooraf hun instapkaart tonen. Tegenwoordig wordt die kaart niet meer gevraagd, zodat ook begeleiders de terminal in kunnen nadat ze de prescreening gepasseerd zijn.

Ook de aankomsthal is opnieuw bereikbaar, via de zogenoemde diamant. Dat is de trappenhal die de verschillende niveaus van de terminal (treinstation, busstation, aankomsthal en vertrekhal) met elkaar verbindt. Mensen die aankomende passagiers willen opwachten, kunnen de aankomsthal bereiken via de prescreening en de vertrekhal. De luchthaven verlaten kan gewoon langs het niveau van de aankomsthal.

bron: Belga