Reiger wacht tevergeefs op kipfilet

In Amsterdam trekt een reiger bijna dagelijks naar een verlaten huis. Hij hoopt er een kipfilet te scoren. Jammer genoeg is de eigenares overleden. Het dier legt dus tevergeefs zijn dagelijkse kipfilettocht af.
door
Bieke.Truyaert
Leestijd 1 min.

De Nederlandse auteur Simon de Waal gaat vaak op wandel om inspiratie op te doen. Wanneer hij door Amsterdam-Oost loopt, ziet hij af en toe een reiger aan een huis wachten. "De eigenares van dat huis is een paar weken geleden overleden", vertelt de auteur aan Het Parool.

Vers gebraden

"De woning om de hoek van de Javastraat was me al vaker opgevallen," zegt De Waal. "Aan buren vroeg ik het verhaal achter het dier. De reiger kwam bijna dagelijks aan het begin van de avond naar het oude vrouwtje voor kipfilet. Die braadde ze voor de reiger."

De man vond het beeld van de reiger voor het leeg huis zo aandoenlijk dat hij het deelde op Twitter. Het is intussen een bekend beeld voor heel wat Amsterdammers.

Ok, for my English speaking friends: a heron, waiting every day for weeks now for the old lady who feeded him. Sadly she died some weeks ago pic.twitter.com/rg8RpwPwVL

— simon de waal (@simondewaal) May 20, 2017