Regisseurs nieuwe 'Star Wars'-film stappen op

Regisseurs Phil Lord en Chris Miller werken niet langer aan de nieuwe 'Star Wars'-spin-off rond het personage Han Solo. Dat heeft productiehuis Lucasfilm bevestigd. 
door
Kevin
Leestijd 1 min.

Zowel het regisseursduo, bekend voor '21 Jump Street' en 'The Lego Movie' als Lucasfilm hebben een bericht de wereld in gestuurd waarmee ze de samenwerking verbreken. Creatieve verschillen liggen aan de basis van de beslissing.

"Normaal gezien zijn geen fan van de woorden 'creatieve verschillen', maar dit keer is het cliché waar. Onze visie en manier van werken stroken niet met die van onze partners", klinkt het bij Lord en Miller.

"De creatieve verschillen zijn duidelijk geworden en we hebben beslist dat onze wegen scheiden. Binnenkort kondigen we een nieuwe regisseur aan", reageert Kathleen Kennedy, CEO van Lucasfilm.

Normaal gezien zou er nog drie weken gefilmd worden voor de film rond Han Solo, het personage dat Harrison Ford vertolkte in de andere films. Lucasfilm blijft wel vasthouden aan 25 mei 2018 als de releasedatum van de prent.