Regi begint nieuwe muziekuitgeverij

Regi begint nieuwe muziekuitgeverij

(TEP).

TEP is geen nieuwe platenfirma, maar een publisher. Het beheert de intellectuele rechten van artiesten: het sluit contracten met componisten en handelt in hun auteursrechten. Tous Ensemble zal niet alleen Penxtens eigen auteursbelangen vertegenwoordigen. Het nieuwe bedrijf verenigt ook de volledige catalogus van CNR Records, met vooral Vlaamse artiesten als Jo Vally en Luc Steeno, en alle auteursrechten van Cloud 9, dat bekende deejays als Armin Van Buuren huisvest. Wim Coryn, die eerder werkte voor BMG Publishing, staat aan het hoofd van het bedrijf. Hij is verantwoordelijk voor de praktische kant.

Volgens Raymond van Vliet, mede-eigenaar van platenfirma Cloud 9, moet TEP het gat in de markt opvullen dat de grote platenfirma's in België hebben gelaten. "De laatste jaren hebben alle grote uitgevers hun deuren gesloten in België en zijn ze onderdeel geworden van het Nederlands kantoor. België is een grote markt en dient wél te worden bediend door Belgen", klinkt het bij de directeur.

Een van de eerste artiesten die een exclusieve overeenkomst tekende met TEP is Felix De Laet, beter bekend als Lost Frequencies. Ook De Romeo's en Ian Thomas worden vanaf nu vertegenwoordigd door de nieuwe muziekuitgeverij.