Regeringen blijven twee jaar aandeelhouder Ethias

door
Belga
Leestijd 1 min.

De aandeelhouders van verzekeraar Ethias - met name de federale, Vlaamse en Waalse regeringen - gaan twee jaar lang hun belang stabiel houden. Dat heeft het bedrijf bevestigd. Er komt met andere woorden voorlopig geen verkoop van het bedrijf, ondanks de bestaande interesse van meerdere partijen. Daarover is een akkoord gesloten tussen de aandeelhouders. Nu die onzekerheid over het bedrijf voor twee jaar is weggenomen, "kan het bedrijf zich weer voor honderd procent focussen op het verzekeringsberoep en de klanten", legt een woordvoerster van het bedrijf uit.

Het akkoord moet ook de 'governance' versterken. Concreet komt er een leeftijdsgrens van 70 jaar voor de bestuurders. Hierdoor vertrekken vier bestuurders, met name voorzitter Erik De Lembre, Willy Duron, Jean-Pierre Grafé en Claude Desseille. Tijdens een algemene vergadering die woensdag is gepland, zullen hun vervangers worden aangeduid.

De Vlaamse regering heeft alvast Myriam Van Varenbergh en Marc Descheemaecker voorgedragen voor de raad van bestuur, zo liet Vlaams minister-president Geert Bourgeois eerder vrijdag weten. De Vlaamse regering staat achter het doel van Ethias om te komen tot "betere governance en een slanker bestuur", klonk het nog.

Het bedrijf bevestigt ook dat het zijn twee zetels, in Luik en Hasselt, wil behouden.

bron: Belga