Regen, buien en wolken vandaag

Regen, buien en wolken vandaag

Het wordt vandaag wisselend tot zwaarbewolkt met perioden van regen of buien, eerst in het westen en in de namiddag over heel het land. Vooral in het centrum en het oosten is een donderslag daarbij niet uitgesloten. In het uiterste westen kan het op het einde namiddag droger worden met brede opklaringen. De maxima liggen tussen 11 en 15 graden, meldt het KMI. 's Nachts blijft er overal kans op enkele buien, maar ze nemen af in aantal en activiteit. Het wordt gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met nevel en de lage wolken kunnen het zicht beperken op het Ardense reliëf en minima tussen 3 en 8 graden.

Morgen zijn er veel wolkenvelden en enkele opklaringen, met vooral in de buurt van de Franse grens enkele buitjes. Het is vrij fris voor de tijd van het jaar met maxima tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 13 of 14 graden in het zuidwesten van het land.

Na de passage van een koufront tijdens de nacht en ochtend, stroomt zaterdag polaire lucht over ons land. Brede opklaringen wisselen af met stapelwolken, die kunnen ontwikkelen tot soms stevige buien, met kans op onweer en hagel. Op de Ardense hoogten kan er smeltende sneeuw of 's ochtends zelfs sneeuw vallen. Het wordt koud voor de tijd van het jaar, met maxima tussen 3 of 4 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in het centrum. Vooral in het oosten van het land is er 's nachts kans op lichte nachtvorst. Er is kans op rukwinden van 50 tot 60 kilometer per uur.

Zondag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met enkele buien. Het blijft koud, met maxima van 6 tot 12 graden en 's nachts kans op lichte nachtvorst.

bron: Belga